Historia (lyhyt oppimäärä)

12.5.1999

Näin on mulle käyny, ihmettelee eräänkin kansanlaulun piika oloaan maha pystyssä. Kutakuinkin samat fiilarit on Rytmihäiriköitten porukoissa reilun vuoden synnytyskipujen jälkeen. Bändihän on HÄMMÄSTYTTÄVÄn tykki. Ei mikä tahansa bändi, vaan oikea puhallinjumala.

Koko homma sai alkunsa allekirjoittaneen kuningasajatuksesta kasata Joensuun Yliopistoon iso puhallinbändi tuottamaan riemua ja epätoivoa koko kylälle. Perustavaa laatua oleva kokoontuminen pidettiin 10. 3. -98 ja paikalle oli tullut ihmettelemään ja kuikuilemaan noin parikymmentä ilmanpuhaltajaa eri puolilta yliopistoa. Homma pyörähti käyntiin ilman sen suurempia murheita, treenikämppä löytyi ja yliopiston musiikkiluokasta lainailtiin erilaisia musiikillisia apuvälineitä, eka keikkakin saatiin pidettyä jo toukokuussa. Nimi Rytmihäiriköt otettiin käyttöön syksyllä pitkällisen ihmettelyn ja pähkäilyn jälkeen, ei tullut meistä Timo-Teemun Taikayötä eikä Blow Joea.

Rytmihäiriköt perustavat oman musiikillisen identiteettinsä omalle viihtymiselle ja hauskanpidolle, harvemmin kuitenkaan yleisön kustannuksella. OHO? Turha pillistä puristaminen jätettiin heti puolin ja toisin pois ja annettiin kyynelten virrata vapaasti. Bändin live-akti on mahtavaa JYTÄÄ, se vie ja vikisee jokaisen tutkimusrotankin tainnoksiin. BB -mausteinen komppipoppoo takaa, että tunnelmaa löytyy aina jazzballadeista tylyyn rockiin asti. Siis: Rytmihäiriköt jyrää niin kellarissa kuin konserttisalissa!

ROCK!
T-T Passi